top of page

Blog

Maak je loopbandtraining leuker !


Het kan dodelijk saai zijn, maar dat hoeft niet. Hieronder lees je wat je te doen staat.

Twintig minuten rennen op een loopband voelt al als een regelrechte hel. Het is dodelijk saai, vermoeiend en het voelt daarbij behoorlijk doelloos om een tijdlang je benen aan het werk te zetten zonder dat je vooruit komt.

Denk: kwaliteit Gebruik de loopband voor progressieruns of interval- of (fartlek)trainingen. Bij progressieruns begin je rustig, en voer je elke halve kilometer je tempo op. Ren door totdat je niet meer kunt. Bij fartleks of intervals ren je 1-2 minuten snel, en jog je daarna 1-2 minuten op rustig tempo.

De juiste toon Naast visuele technologie is het verstandig om te investeren in een goed paar sportoortelefoontjes.

Vind je tempo in een goed nummer en deins mee.

Deel je workouts op

Je kunt je training in twee sessies opsplitsen om de afstand te rennen die je hoopte te doen. Het is beter vol te houden, daarbij vergroot je de kans om het aantal kilometers te rennen.

Twee hardloopsessies per dag versnellen je rustmetabolisme daarnaast een stuk meer dan één training per dag.

Waardeer het gemak van het apparaat Het mooie aan de loopband is dat je het bedieningspaneel vol kunt laden met eten en drinken. “Daarbij kun je je systeem aanleren om frequent te eten en drinken. Dit helpt je wanneer je traint voor een langere afstand, waarbij je lichaam absoluut brandstof nodig zal hebben.”

Omarm de machine Wanneer je jezelf simpelweg aanleert om die loopband op te gaan, heb je geen excuus meer om het niet te doen.. Rennen op een loopband leert je even alleen te zijn met je fysieke kracht, zonder afleidingen van bijvoorbeeld het verkeer.

bron: http://www.menshealth.nl

#loopband #fitness

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page